Bezoek aan zonnepark A58 tijdens Open Energiedag 2023

Uniek kijkje in het zonnepark aan de A58 in Etten-Leur

Dinsdag 19 september 2023

Zaterdag 16 september was het Open Energiedag 2023. Vrijopnaam stelde haar zonnepark in Etten-Leur aan de A58 open voor publiek. In samenwerking met de lokale energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur organiseerden we een excursie naar het zonnepark gelegen op de geluidswal aan de rijksweg A58.

Zonnestroom aan de snelweg

Het zonnepark strekt zich uit over de lengte van zo’n vier kilometer en is daarmee een van de langste zonneparken van ons land. In het zonnepark liggen 8.500 zonnepanelen. Bezoekers van de Open Energiedag 2023 kregen een uniek kijkje binnen de hekken van het zonnepark.

 

Een exclusief kijkje in het zonnepark

Het zonnepark is normaal niet open voor publiek. Verschillende maatregelen zijn getroffen om het park zo veilig mogelijk te maken. Zo is het park geschikt gemaakt voor de begrazing door een kudde schapen die het groenbeheer op zich neemt. Daarnaast zijn preventieve maatregelen zichtbaar die koperdiefstal tegen moeten gaan.

  

Groene stroom voor 850 gezinnen

Sinds het najaar van 2020 voorziet het zonnepark aan de A58 de regio van zonne-energie. Het zonnepark heeft een capaciteit van 2,5 megawatt, wat voldoende is om 850 huishoudens van stroom te voorzien. Niet alleen inwoners van Etten-Leur, maar ook mensen daarbuiten kunnen profiteren van de opbrengst van dit zonnepark. Dit is mogelijk door een zonnepaneel op naam te zetten, wat we een “Paneelopnaam” noemen. Iedereen die geïnteresseerd is in het opwekken van zijn eigen zonnestroom kan nog steeds meedoen. Voor meer informatie hierover, bezoek onze webpagina of neem contact op via klantteam@vrijopnaam.nl.