Ervaringen van onze stralende klanten

Vrijopnaam krijgt een 8.9 op basis van 1037 reviews op Klantenvertellen.nl

Zeer ongunstig als je eigen zonnepanelen hebt

3

Vrijopnaam (VON) voert de salderingsregeling uit op kwartaalbasis (of tarieftermijn zoals ze het noemen). Dit is tegen de wet - wat VON ook beweert. De toezichthouder, Autoriteit Consument en Markt (ACM) is hier glashelder over: https://www.consuwijzer.nl/elektriciteit-en-gas/duurzame-energie/wat-is-salderen ) . Daarnaast biedt VON ook nog eens de laagste terugleververgoeding in de markt, zoals de consumentenbond heeft uitgezocht. Deze twee praktijken kosten een gemiddeld huishouden met eigen panelen honderden euro's per jaar. Tot nu toe was ik best tevreden over de geboden service, maar door deze praktijken heeft VON mijn vertrouwen verloren.

Ontevreden met saldering VON

3

Nu we besloten hebben zonnepanelen te gaan plaatsen ben ik even gaan kijken hoe dit hij VON werkt. Waar ik voorheen erg te spreken was over VON ben ik nu erg teleurgesteld. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat VON de energieleverancier is die de laagste terugleververgoeding betaald. Daarnaast salderen ze niet per jaar maar per kwartaal. Al met al is VON de meest onvoordelige energieleverancier om bij aan te sluiten als je stroom wilt opwekken met eigen zonnepanelen. Reden genoeg om snel op zoek te gaan naar een andere leverancier.

Redactie van Vrijopnaam: Beste Natasja, Mocht je inderdaad veel meer stroom produceren dan afnemen van het elektriciteitsnet, kan je wellicht ergens anders een betere financiële deal vinden. Onze stroom- en gasprijzen zijn (zeer) competitief én wij vinden het niet eerlijk richting andere klanten het voordeel van opwekken op 'eigen dak' (nog) groter te maken. Iemand betaalt tenslotte deze rekening. Fijn dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Daar doen we het voor. Voor iedereen persoonlijke, snelle service, en een scherpe, faire prijs voor 100% zonnestroom van Nederlandse bodem. Met vriendelijke groet, Klantteam Vrijopnaam NB voor alle lezers van deze review, lees vooral ons blog: https://vrijopnaam.nl/blog/salderen-juist-interpreteren

Prima behalve het niet volgens de wet uitvoeren van de salderingsregeling

4

Alles doet VON goed, behalve dat ze de salderingsregeling in strijd met de wet uitvoeren. De wet schrijft voor dat je op jaarbasis moet salderen, VON doet dat per kwartaal. Daardoor heb je doorgaans in de zonnige kwartalen een overschot en in de donkere maanden een tekort, dit kost je je geld ten opzichte van leveranciers die wel volgens de wet handelen.

Redactie van Vrijopnaam: Beste Bert, Je stelling is onjuist. De wet is duidelijk over het salderen van de energiebelastingen: dit moet per jaar uitgevoerd worden en dit is wat we doen. Voor de leveringskosten stelt de wet deze eis voor variabele contracten niet. Er wordt gesteld dat bij salderen hetzelfde tarief voor invoeding gegeven moet worden als voor afname (tot het maximum van afname). Er wordt niet voorgeschreven over welke periode invoeding gesaldeerd moet worden met afname. Je hebt een variabel contract met een kwartaaltarief afgesloten, zodoende geldt voor jou dat per kwartaal de leveringskosten worden gesaldeerd. Ik heb - helaas zonder succes - verschillende pogingen ondernomen persoonlijk contact te zoeken. Mocht je vragen behouden of toelichting wensen, kan je ons altijd contacten. Met vriendelijke groet, Klantteam Vrijopnaam

Altijd supergoed geholpen!

9

Beveelt ons aan!

Vrijopnaam heeft mijns inziens opvallend goede afstemming en communicatie met de klant, heel fijn! Het is in mijn ervaring bij energieleveranciers eerder uitzondering dan regel om zo goed geholpen te worden. Los van de groene idealen, onderscheidt Vrijopnaam zich doordat zij erg benaderbaar zijn. Je wordt snel geholpen, vriendelijk te woord gestaan en je spreekt niet met bureaucratische of leeghoofdige salesmannetjes, maar met gewone leuke mensen, die actief meedenken met je situatie en bereid zijn uitzonderingen te maken.

Genaaid in de kleine lettertjes

2

Hoy mensen, bij deze een waarschuwing. Ik zat tot vorig jaar met een jaarcontract. Bij een jaarcontract wordt er per jaar gesaldeerd. Helaas heb ik geen jaarcontract meer gekregen. Ik zit nu op een variabel tarief. Nu wordt er per kwartaal gesaldeerd. Door mijn warmtepomp heb ik alle energie in de winter nodig. Ik wel alle energie zelf in de zomer op. Voor de energie die ik teveel lever krijg ik 5 cent. Diefstal! In de winter betaal ik er 30 cent voor.

Redactie van Vrijopnaam: Beste Robert, Na een verhit gesprek en beknopte samenvatting. Een krachtterm als 'diefstal' past totaal niet. Je overtollige stroom heeft simpelweg niet de waarde die jij claimt. De ene kWh is de andere kWh niet. We hebben je geïnformeerd via e-mail, (web)app en de website. Je wens persoonlijk geïnformeerd te worden met een voorbeeld berekening neem ik ter harte. Je gedachte dat 'anderen' maar moeten betalen voor jouw voordeel vind ik kortzichtig en onterecht. Met vriendelijke groeten, Bas

Betrouwbaar en redelijke prijzen.

7

Beveelt ons aan!

Betrouwbaar .

Uitstekend bedrijf wat bij de tijd is en transparant.

9

Beveelt ons aan!

Ik kijk elke dag hoe ik er voor sta inzake mijn energie gebruik. waar mogelijk gebruik ik elektriciteit in plaats van gas. Dus ik ben heel blij met jullie overzichten.

Goed

6

Goed alleen sprak ik met een medewerkster en hij vindt ik niet een behulpzaam houding hebben

info is ok

6

Ik vond het bedrag dat ik terug kreeg ondanks de gestegen kosten best laag ik ben alleen en bijna nooit thuis en betaal 230 euro per maand en kreeg 127 euro terug

Doen wat ze toegezegd hebben

7

Beveelt ons aan!

Prima dienstverlening, weinig toeters en bellen maar dat is zoals verwacht van een budget leverancier.

Transparante en servicegericht

10!

Beveelt ons aan!

Ben nu een paar jaar afnemer van hun energie. Ze hebben een duidelijke app waarin mijn verbruik wordt vastgelegd. Tijdens de prijsverhoging kon ik in overleg mijn maandbedrag wat milder verhogen dan wat 'nodig' was. Uiteindelijk kreeg ik in jaarafrekening ruim 200 euro retour.

Duidelijk en goed overzicht

8

Beveelt ons aan!

Je kunt precies in het overzicht alle verbruiken etc volgen

Bijzonder duidelijk en klantgericht

10!

Beveelt ons aan!

Bij Vrijopnaam heb ik altijd snel de juiste informatie gekregen en in de juiste proporties: niet teveel, niet te weinig. Verder vind ik de app klasse. Alles wordt bijzonder duidelijk en overzichtelijk weergegeven. Zowel het verbruik als de teruglevering van mijn zonnepanelen als de opbrengsten van paneelopnaam. Ik heb slechts een kritiekpuntje: ik had verwacht dat de gasprijs bij VON minder zou stijgen dan bij reguliere energieleveranciers. Dit omdat VON niet gebonden was aan langdurige contracten zoals die leveranciers. Daardoor zou VON niet langdurig zeer lage prijzen voor gas hoeven te rekenen aan klanten met een vast contract, en zodoende goedkoper kunnen blijven. Dit bleek niet het geval te zijn.

Goede energieleverancier

10!

Beveelt ons aan!

VON levert een goede service, contact met de helpdesk verloopt prima, is persoonlijk en erg direkt. De app geeft online heel duidelijk een overzicht van het verbruik alsmede de teruglevering van onze eigen zonnepanelen.

Helemaal prima

10!

Beveelt ons aan!

Goede service alleen jammer dat er geen jaarcontract beschikbaar is voor bestaande klanten. Dit ging me metname om de verrekening van de zonnepanelen.

Een mens tor mens bedrijf..

10!

Beveelt ons aan!

De helpdesk is uitstekend bereikbaar. Erg vriendelijk en betrokken personeel dat zeer bereid is dingen uit te zoeken. Ik vond mijn voorschotbedrag te hoog en kon het na een aantal maanden zelf aanpassen. Gelukkig klopt mijn inschatting van verbruik en krijg ik wat ik teveel betaald heb netjes terug. Ik kende vrij op naam nog niet, maar ben met bedrijf en woning nu helemaal overgestapt. Ik kan het iedereen aanraden. En dat zeg ik niet zomaar. Bij een vorige aanbieder stond ik heel lang in de rij, moest betalen voor het wachten (!) en werd niet goed geholpen. Ik waardeer de menselijke maat bij Vrij op naam en ben een zeer tevreden klant.

Klantvriendelijke benadering

9

Beveelt ons aan!

Ik kan makkelijk en snel contact krijgen met een medewerkers van Vrijopnaam. Ik krijg goede antwoorden en wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd.

Goede service.

8

Beveelt ons aan!

Bij het stijgen van de energiekosten een aanbieding van vrijspraak om de prijs vast te zetten voor een jaar. Top !!!

Goeie stroom pikkieeeee

9

Beveelt ons aan!

Gekomen voor de zonnepanelen actie, ik wil namelijk graag een steentje bijdragen aan het verduurzamen vd wereld! Ik kan thuis alleen geen panelen leggen omdat ik een appartement huur, deze oplossing was dus top! Vrijopnaam is duidelijk in communicatie en over de prijzen, verbruik en opwekking, goeie switch. Zelfs met deze prijzen ben ik nog tevreden ;)

Prima

10!

Beveelt ons aan!

Goede service. Overzichtelijk in de app. Heel tevreden