Verlos jezelf van telefoonterreur in twee stappen

woensdag 30 juni 2021

Je kent het waarschijnlijk wel: ongevraagde telefoontjes van (vaak pushende) verkopers, die je vertellen dat je veel geld kunt besparen door over te stappen naar een andere leverancier. “Je moet wel snel zijn, de actie is alleen nu geldig”. Klanten (en wij) bij Vrijopnaam zitten hier niet op te wachten. Want, zeg nu zelf: wie heeft er wél zin in een verkoopgesprek? Gelukkig gaat er wat veranderen. We delen graag het goede nieuws over de wijziging in het Bel-me-niet Register, waardoor jij straks niet meer lastiggevallen wordt. Verlossing is nabij!

"Puur op de kracht van de zon"

donderdag 17 juni 2021

Negentien studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente zetten anderhalf jaar hun studie on hold om zich volledig te kunnen richten op het bouwen van meest efficiënte zonneauto en daarmee de meest prestigieuze zonnerace ter wereld in Australië te winnen. Dit jaar werd het tweejaarlijkse World Solar Challenge helaas afgelast. Desondanks zat Solar Team Twente niet bij de pakken neer en inteerde de studenten, samen met andere teams, een alternatieve race in Marokko. In de voorbereiding op deze race die in oktober plaatsvindt, spreken we Remco Hoen. Remco is accountmanager van Solar Team Twente en hij vertelt ons onder andere over waarom het team een inzamelingsactie gestart is en wat hij vindt van de samenwerking met Vrijopnaam.

Niet financieel gewin, maar maatschappelijk nut als drijfveer zonneparken

maandag 17 juni 2019

Ze zijn nodig. Zonneparken. Ook als we alle daken vol met zonnepanelen leggen en van de halve Noordzee een windpark maken. Helaas lijkt de ontwikkeling van een zonnepark in Nederland een spel van groot, groter, grootst. Aangejaagd door subsidiëring vanuit het Rijk en projectontwikkelaars die voor maximale winst gaan. Voor een rendement zonder dubbele cijfers komen zij hun bed niet uit. Dit gaat niet goed. Iedereen dient te profiteren. Ook het landschap en de natuur.

“In mijn enthousiasme is een aantal vrienden en familieleden meegegaan en hebben dezelfde keuze gemaakt.”

maandag 16 juli 2018

Nederland schakelt de komende decennia over van fossiele- naar duurzame energiebronnen. Van olie, aardgas en steenkool naar wind, zon, geothermie en water. We laten mensen aan het woord die hier vanuit verschillende rollen bij betrokken zijn. In dit deel: Cora van Berkel, betrokken burger bij de energietransitie en klant van energieleverancier Vrijopnaam. Veranderen vanuit consumentengedrag.

“Mensen én bedrijven moeten zich bewust zijn dat er goede én slechte momenten zijn om elektriciteit te verbruiken.”

vrijdag 18 mei 2018

Nederland schakelt de komende decennia over van fossiele- naar duurzame energiebronnen. Van olie, aardgas en steenkool naar wind, zon, geothermie en water. We laten mensen aan het woord die hier vanuit verschillende rollen bij betrokken zijn. In dit deel: Jeffrey Bartels, oprichter en directeur van E.D. MIJ. E.D. Mij is een elektriciteitsleverancier en programma verantwoordelijke partij (PV-partij) voor de zakelijke markt.