Minder energieverspilling dankzij datagebruik

dinsdag 30 januari 2024

Inmiddels hebben meer dan 7,6 miljoen huishoudens (>94%) een slimme meter in huis waarmee het verbruik van elektriciteit wordt bijgehouden. Dat je hierdoor je verbruik veel beter kunt volgen en besturen, weten inmiddels veel gebruikers van de Vrijopnaam-app. De slimme meter kan ook worden gebruikt om toekomstig verbruik beter te voorspellen. Een goede voorspelling voorkomt verspilling van elektriciteit. En dat is beter voor iedereen.

Batterijen bij zonneparken van Vrijopnaam

dinsdag 30 mei 2023

Vrijopnaam investeert in drie grote batterijen om de productie van haar zonneparken (tijdelijk) op te kunnen slaan en de netbeheerders te helpen met balanshandhaving. De eerste batterijen worden geplaatst bij de zonneparken in Waalre, Reuver en Stadskanaal. De batterijsystemen hebben gezamenlijk 3.000 kWh opslagcapaciteit. Dat is voldoende om ruim 1.000 huishoudens één nacht van zonnestroom te voorzien. Een mooie start, op weg naar 100% zonnestroomvoorziening, ook op de tijden dat de zon niet schijnt.

Van studie naar race: Solar Team Twente klaar voor de strijd om de beste zonne-auto ter wereld!

dinsdag 23 mei 2023

Zo’n twintig studenten van Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente hebben hun studie anderhalf jaar lang op pauze gezet om zich volledig te wijden aan het bouwen van de meest efficiënte zonneauto en daarmee de meest prestigieuze zonnerace ter wereld in Australië te winnen. In aanloop naar deze race, die later dit jaar plaatsvindt in oktober spreken we met Marten van den Brink, Content Marketeer van Solar Team Twente. Hij vertelt ons onder andere waarom het team een inzamelingsactie is gestart en wat zijn mening is over de samenwerking met Vrijopnaam.

Paneelopnaam: 10 cent als hoofdprijs voor de prosument

maandag 4 juli 2022

Het zijn opnieuw, of nee, nog steeds uitzonderlijke tijden in de energiemarkt. De prijzen zijn hoger dan ooit tevoren, de overheid rijgt maatregelen aaneen om de financiële schade voor consumenten te beperken en ondertussen is ook nog een energietransitie gaande. De gestegen consumententarieven leiden steeds vaker tot de begrijpelijkevraag waarom de kWh-vergoeding van Vrijopnaam voor Paneelopnaam niet evenredig meebeweegt. De reden(en) hiervan lichten wij graag toe in dit blog.

Verlos jezelf van telefoonterreur in twee stappen

woensdag 30 juni 2021

Je kent het waarschijnlijk wel: ongevraagde telefoontjes van (vaak pushende) verkopers, die je vertellen dat je veel geld kunt besparen door over te stappen naar een andere leverancier. “Je moet wel snel zijn, de actie is alleen nu geldig”. Klanten (en wij) bij Vrijopnaam zitten hier niet op te wachten. Want, zeg nu zelf: wie heeft er wél zin in een verkoopgesprek? Gelukkig gaat er wat veranderen. We delen graag het goede nieuws over de wijziging in het Bel-me-niet Register, waardoor jij straks niet meer lastiggevallen wordt. Verlossing is nabij!

"Puur op de kracht van de zon"

donderdag 17 juni 2021

Negentien studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente zetten anderhalf jaar hun studie on hold om zich volledig te kunnen richten op het bouwen van meest efficiënte zonneauto en daarmee de meest prestigieuze zonnerace ter wereld in Australië te winnen. Dit jaar werd het tweejaarlijkse World Solar Challenge helaas afgelast. Desondanks zat Solar Team Twente niet bij de pakken neer en inteerde de studenten, samen met andere teams, een alternatieve race in Marokko. In de voorbereiding op deze race die in oktober plaatsvindt, spreken we Remco Hoen. Remco is accountmanager van Solar Team Twente en hij vertelt ons onder andere over waarom het team een inzamelingsactie gestart is en wat hij vindt van de samenwerking met Vrijopnaam.

Niet financieel gewin, maar maatschappelijk nut als drijfveer zonneparken

maandag 17 juni 2019

Ze zijn nodig. Zonneparken. Ook als we alle daken vol met zonnepanelen leggen en van de halve Noordzee een windpark maken. Helaas lijkt de ontwikkeling van een zonnepark in Nederland een spel van groot, groter, grootst. Aangejaagd door subsidiëring vanuit het Rijk en projectontwikkelaars die voor maximale winst gaan. Voor een rendement zonder dubbele cijfers komen zij hun bed niet uit. Dit gaat niet goed. Iedereen dient te profiteren. Ook het landschap en de natuur.