Solar Team Twente onthult nieuwste zonneauto: RED X

Nog beter, sneller en efficiënter: de tiende editie van de zonneauto

Vrijdag 30 juni 2023

Donderdag 22 juni presenteerde het studenten solarteam met veel trots haar tiende zonneauto, genaamd RED X. In het bijzijn van partners, familieleden, vrienden, medestudenten en andere betrokkenen werd de jubileumeditie van de op zonne-energie rijdende auto onthuld. Na de zomer reizen de studenten hiermee af naar Australië om deel te nemen aan de World Solar Challenge.

RED X, rijdend op de kracht van de zon

De afgelopen 10 maanden heeft het huidige solarteam onvermoeibaar gewerkt aan de ontwikkeling van de zonneauto. De 20 studenten in het team hebben tijdelijk hun studie op pauze gezet om gezamenlijk technische uitdagingen aan te pakken en elkaar te inspireren met nieuwe, baanbrekende oplossingen. Zo halen zij steeds het maximale uit de kracht van de zon. Hun voortdurende streven naar vernieuwing, efficiëntie en verbetering van het gebruik van zonne-energie biedt niet alleen mogelijkheden voor de race, maar wellicht ook voor de toekomstige ontwikkelingen van duurzame technieken en oplossingen binnen bedrijven en huishoudens.

De RED X is nog sneller, aerodynamischer dan zijn voorganger en heeft de beste batterijtechnologie. Uiteraard mogen de zonnecellen, wellicht het belangrijkste onderdeel van de auto, niet ontbreken.

Zonneauto (RED X) tijdens de onthulling

 

Coureurs maken zich op voor de race

De voorbereiding voor de bestuurders is inmiddels gestart. Om in oktober fit aan de start in Darwin te verschijnen volgen zij een streng dieet en fysiek trainingsschema. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Tijdens de race wordt namelijk fysiek en mentaal veel gevraagd van de coureurs. Temperaturen kunnen in de auto oplopen tot wel 50 graden.

Coureur in de zonneauto van Solar Team Twente

 

Vrijopnaam en Solar Team Twente

Velen jaren is Vrijopnaam trots partner van Solar Team Twente. Wij steunen het initiatief graag, omdat wij net als Solar Team geloven in de kracht van de zon. Dit jaar zijn wij 'gepromoveerd' tot RED partner. We volgens het team op de voet, omdat we enthousiast zijn over wat zij doen en dat graag met onze zonnige club klanten delen. 

Bovenaanzicht van zonneauto tijdens onthulling omringd door publiek