Vrijopnaam verlaagt inkoopvergoeding dynamische energietarieven

De verlaging geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart.

Donderdag 16 maart 2023

Goed nieuws voor mensen die een dynamisch energiecontract bij Vrijopnaam hebben of willen afsluiten: de inkoopvergoeding op dynamische energietarieven is namelijk per 1 maart 2023 verlaagd.

Verlaging met terugwerkende kracht

De verlaging geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart. Voor stroom is de inkoopvergoeding verlaagd naar € 0,019965 inclusief btw (dit was € 0,03146) per kWh. Voor gas betaal je nu € 0,07986 inkoopvergoeding inclusief btw (dit was € 0,08954) per m3.

Klanten kunnen meer informatie over de opbouw van de tarieven vinden op het tariefblad in de Vrijopnaam-app (via ‘contractgegevens’ in het menu). Ben je nog geen klant? Dan kun je de tarieven inzien op onze webpagina of afleiden uit de prijsopbouw tijdens het aanmelden voor een dynamisch energietarief.

Wat is een inkoopvergoeding?

Bij een dynamisch energiecontract is het variabele leveringstarief bij iedere energieleverancier gelijk. Dit ‘kale’ tarief per kWh (stroom) of m3 (gas) wordt ook wel markttarief genoemd, omdat dit dagelijks op de energiemarkten bepaald wordt.

De hoogte van de inkoopvergoeding bepaalt de leverancier zelf. Extra belangrijk dus om dit mee te nemen wanneer je overweegt over te stappen en verschillende energieleveranciers vergelijkt.

Met een dynamisch tarief koop je stroom (en gas) direct van de energiebeurs. Om deze koppeling mogelijk te maken, vraagt elke energieleverancier hier een vergoeding voor.

100% Nederlandse zonnestroom én persoonlijke service

Bij Vrijopnaam doen we het graag nét even anders. Persoonlijke (en snelle) service vinden we belangrijk en wel zo fijn. Je kunt alles zelf regelen in de Vrijopnaam-app of op de website, maar voor vragen zijn we ook ‘gewoon’ (en direct) bereikbaar. Goed geregeld, geen gedoe. We leveren 100% Nederlandse zonnestroom en zo werken we samen aan de energietransitie.

Meer weten? Bel ons gerust!