Het nieuwe Solar Team Twente officieel gestart met voorbereidingen

Studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente bereiden zich voor op meest prestigieuze zonneautorace

Donderdag 8 oktober 2020

Begin september is het nieuwe team van Solar Team Twente officieel gestart met de voorbereidingen voor de tweejaarlijkse Bridgestone World Solar Challenge in Australië. De 19 studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente bereiden zich de komende 12 maanden voor op de meest prestigieuze zonneautorace. Zij gaan voor deze race de meest efficiënte zonneauto bouwen met de nieuwste technologieën. In september stond het team al voor een eerste uitdaging tijdens het Europees Kampioenschap in België. Daar wisten ze een podiumplek te bemachtigen. Een mooie start!

Bevordering van de werelddoelen voor duurzame ontwikkeling


Samen met haar partners wil het solarteam een signaal afgeven om een duurzame en leefbare toekomst te creëren. Dit doen zij door met name drie van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties te steunen. Het team gebruikt hun zonneauto om meer betaalbare en schone energie te promoten. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en innovatief te zijn, wil het team bijdragen aan een duurzame transformatie in de mobiliteitssector. Zo is een zonneauto bijvoorbeeld erg stil. Dit helpt bij het verminderen van geluidsoverlast in stedelijke gebieden.

Vrijopnaam is trotse partner van Solar Team Twente en samen gaan we voor betaalbare en schone energie!
 We zullen je daarom ook regelmatig updates geven over de ontwikkelingen van het team en de zonneauto.



Bridgestone World Solar Challenge 2021


Na de iLumen European Solar Challenge zet het team zich volledig in voor het bouwen van een gloednieuwe zonneauto. Met een netwerk van meer dan 150 partners willen zij ‘s werelds meest efficiënte zonneauto bouwen voor de Bridgestone World Solar Challenge, die van 22 tot 30 oktober 2021 in Australië zal plaatsvinden. De race van 3000 kilometer lang, van Darwin naar Adelaide, is de meest prestigieuze race voor voertuigen op zonne-energie. Solar Team Twente en hun reis naar België en Australië kun je volgen op hun social media en hun website solarteam.nl

Red-E.jpg

Photo by Martina Ketelaar