Vrijopnaam ook hoofdsponsor Solar Team Twente in 2024

vrijdag 22 maart 2024

Solar Team Twente neemt dit jaar voor de eerste keer deel aan de South African Solar Challenge. Een nieuw avontuur met een nieuwe doelstelling voor het team. "Het belangrijkste deze editie is het doorvoeren van een aantal gerichte innovaties in onze zonneauto, RED X”, vertelt Jeroen Pouwels van Solar Team Twente. Dankzij de steun van Vrijopnaam kan het solarteam blijven innoveren en streven naar duurzame ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie.

Batterijen bij zonneparken van Vrijopnaam

maandag 31 juli 2023

Vrijopnaam investeert in drie grote batterijen om de productie van haar zonneparken (tijdelijk) op te kunnen slaan en de netbeheerders te helpen met balanshandhaving. De eerste batterijen worden geplaatst bij de zonneparken in Waalre, Reuver en Stadskanaal. De batterijsystemen hebben gezamenlijk 3.000 kWh opslagcapaciteit. Dat is voldoende om ruim 1.000 huishoudens één nacht van zonnestroom te voorzien. Een mooie start, op weg naar 100% zonnestroomvoorziening, ook op de tijden dat de zon niet schijnt.

Mijlpaal in de energietransitie: stroom overdag goedkoper

dinsdag 4 april 2023

Het is een erfenis uit ons grijze verleden: het dubbeltarief. Overdag, tijdens ‘normaaluren’ betaal je een hoger elektriciteitstarief dan ’s nachts, tijdens voordelige ‘daluren’. Voor het slapen de vaatwasser aan: is dat binnenkort verleden tijd? Bij Vrijopnaam zijn de effecten van de transitie naar duurzaam opgewekte stroom inmiddels zichtbaar in de energietarieven: elektriciteit is dit voorjaar overdag voordeliger dan de stroom die ’s nachts uit het stopcontact komt. Dus: hup die vaatwasser aan als de zon schijnt!

Solar team twente presenteert ontwerp tiende editie van zonneauto

vrijdag 31 maart 2023

Het nieuwe Solar Team presenteerde eerder deze maand haar nieuwe zonneauto, waarmee zij in oktober dit jaar deelneemt aan de World Solar Challenge in Australië. De vorige editie van deze race werd afgelast vanwege corona. Datzelfde jaar kon wel een Europese variant van de race in Marokko worden gereden (en gewonnen). Dit jaar reist het team weer af naar Australië, met de tiende zonneauto uit Twente: Red X.