Wat is een modelcontract?

Het modelcontract is een standaard energiecontract. Alle energieleveranciers zijn wettelijk verplicht een modelcontract aan te bieden met dezelfde contractvoorwaarden. Het enige wat verschilt is de prijs en de herkomst van de stroom of het gas. Hierdoor kun je eenvoudig de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken.

Tarieven

Het modelcontract is een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven die elk halfjaar kunnen wijzigingen. Dit gebeurt op 1 januari en op 1 juli. Je kunt het contract ieder moment kosteloos opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen.

Voorwaarden

Via onderstaande link kun je de voorwaarden voor het modelcontract bij Vrijopnaam downloaden.

Modelcontractvoorwaarden

Welke energie ontvang ik?

Ons stroometiket bestaat voor 100% uit Nederlandse zonne-energie. Je kunt ons stroometiket vinden op de pagina Zonnestroom en gas. Op een stroometiket wordt aangegeven uit welke bronnen de geleverde energie afkomstig is.

De CO2-uitstoot van het gasverbruik wordt gecompenseerd met CO2-certificaten uit Gold Standard gecertificeerde energieprojecten in ontwikkelingslanden. Dit is het strengste keurmerk op het gebied van klimaatcompensatie.

Modelcontract afsluiten?

Wil je een modelcontract afsluiten? Neem dan contact op met ons klantteam. Dat kan per e-mail via klantteam@vrijopnaam.nl. Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur via 085-30 32 652.