Alle zonnestroom die je zelf opwekt, is van jou. Op die manier kun je de winst van de energieproducent in je zak steken. Op de reststroom en gas die wij jou leveren zetten we geen winstmarge. Hieronder vind je onze energietarieven en informatie over netwerkkosten, belastingen en opslagen.

Ben je al klant bij Vrijopnaam? Ga dan naar de Vrijopnaam-app voor jouw actuele tarieven. Je vindt ze via het menu (rechtsboven) onder ‘contractgegevens’.

Let op: van 1 juli tot en met 31 december 2022 wordt de energiebelasting van 21% naar 9% verlaagd. Je leest er meer over in het artikel 'De overheid verlaagd (tijdelijk) de belasting op energie'.

 

Energietarieven Stroom en Gas variabel

 

Energietarieven Modelcontract

 

Ons stroometiket bestaat voor 100% uit Nederlandse zonne-energie. Je kunt ons stroometiket vinden op de pagina Zonnestroom en gas. Op een stroometiket wordt aangegeven uit welke bronnen de geleverde energie afkomstig is.

De CO2-uitstoot van het gasverbruik wordt gecompenseerd met CO2-certificaten uit Gold Standard gecertificeerde energieprojecten in ontwikkelingslanden. Dit is het strengste keurmerk op het gebied van klimaatcompensatie.