Geen (zonnig) dak? Geen probleem!

Denk je wel eens aan zonnepanelen maar heb je geen geschikt dak? Daar heeft Vrijopnaam iets op gevonden.

Hoe? Heel eenvoudig. Wij bieden onze klanten een Paneelopnaam aan. Met zo'n Paneelopnaam produceer je je eigen zonnestroom in een zonnepark bij jou in de buurt! 

Een Paneelopnaam kost eenmalig 99 euro. Per Paneelopnaam ontvang je gegarandeerd elk jaar 250 kWh, voor 9 jaar lang. De stroom die je produceert met jouw panelen wordt verrekend met de afgenomen stroom. De verrekening vindt jaarlijks plaats op de energienota tegen het leveringstarief met een maximum van 10 cent per kWh.

Geen gedoe én goed voor het milieu!

Bereken je voordeel

Hoeveel verbruik je?

Help me inschatten

Hoeveel Panelenopnaam wil je?

0

Verrekening op je energienota

€ 0

Jaarlijks gegarandeerd kWh gedurende 9 jaar (met een maximum van € 0,10 per kWh)

Eenmalige inleg

€ 0

Je winst

€ 0

WIJ GELOVEN IN DE ZON

Gebruik van zonnepanelen zonder ze aan te schaffen

10!

Beveelt ons aan!

Ik wil graag groene stroom uit Nederland. Niet met zo’n allen gebruik maken van dezelfde Noorse waterval! Ik heb enkele panelen gehuurd via Vrij op naam. Scheelt toch iets in mijn stookkosten

Heldere communicatie

10!

Beveelt ons aan!

Het is prettig dat je jouw werkelijk verbruik van zowel electra als gas per dag kunt bekijken. En ook dat je terug ziet wat je ‘zelf’ aan electra hebt opgewekt. De maandoverzichten zijn ook fijn zodat je kunt bijhouden of jouw maandbedrag nog wel klopt. Het maakt dat je bewust (er) omgaat met je electra en gasverbruik.

Goede energieleverancier met oog op de toekomst gericht.

10!

Beveelt ons aan!

Heldere en duidelijke jaarafrekening ontvangen met ook goede uitleg bij energie-plafond. Je krijgt altijd hulp bij vragen of aanschaf paneel op naam. Zonnepaneel-velden met wat extra aandacht voor de omgeving vind ik positief. Lukt zo beter energie verbruik te verlagen.

Vrijopnaam krijgt een 8.7 op basis van 1582 reviews op Klantenvertellen.nl

Kies je zonnepark in Nederland

Zonnestroom opwekken kan overal. Niet alleen op het dak maar juist op niet rendabele landbouwgrond, gesloten stortplaatsen en geluidswallen langs snelwegen. Aangelegd met zorg en aandacht voor het landschap.
De opbrengst van een Paneelopnaam is vrijwel overal hetzelfde, minimaal 250 kWh per jaar wordt gegarandeerd.

Panelen beschikbaar
In aanbouw
Uitverkocht

Een Paneelopnaam, daar word je opgewekt van!

 • Een Paneelopnaam kost slechts €99. Dat is inclusief onderhoud, reparatie en administratie.
 • Gegarandeerde opbrengst van 250 kWh per jaar (max. € 0,10 per kWh).
 • Elk moment zien hoeveel je opwekt in de app.
 • Ieder moment in- of uitstappen.
 • Je mag evenveel zelf opwekken als je jaarlijks aan stroom verbruikt tot een maximum van 2.500 kWh (10 panelen).
 • Koop je eerste Paneelopnaam, dan krijg je de tweede van ons cadeau!

Koop je Panelenopnaam via de Vrijopnaam-app. Heb je nog vragen? Check dan slimme vragen óf bel ons.

Slimme vragen over zelf opwekken

Bekijk alle slimme vragen

Wij willen iedereen in staat stellen zelf zonnestroom op te wekken. Om dat mogelijk te maken bieden wij onze klanten een Paneelopnaam aan. Met een Paneelopnaam produceer je je eigen zonnestroom in een zonnepark bij jou in de buurt.

Een Paneelopnaam kost eenmalig 99 euro. Per Paneelopnaam ontvang je een gegarandeerde jaarlijkse stroomopbrengst van 250 kWh voor een periode van 9 jaar. De geproduceerde stroom wordt verrekend met de afgenomen stroom. De verrekening vindt jaarlijks plaats op de energienota tegen het leveringstarief met een maximum van € 0,10 per kWh. Het leveringstarief is het tarief van Vrijopnaam exclusief btw en energiebelasting.

  Lees hier meer over zelf zonnestroom opwekken.

  Stap over naar Vrijopnaam en geef bij je aanmelding door hoeveel Panelenopnaam je wil en uit welk zonnepark. Wij regelen de rest!

  Ben je al klant, maar wek je nog geen zonnestroom op? Of wil je extra Panelenopnaam aanschaffen? Regel het gemakkelijk via de Vrijopnaam-app.

  Liever persoonlijk contact? Bel (085- 30 32 652) of mail (klantteam@vrijopnaam.nl) ons voor advies.

  De hoeveelheid zonnestroom die je Paneelopnaam oplevert hangt af van de zon. Hoe meer de zon schijnt, hoe hoger je stroomopbrengst. We garanderen een minimale opbrengst van 250 kWh per jaar per Paneelopnaam.

  Maximaal 10 per adres. Dit komt overeen met een stroomverbruik van zo’n 2.500 kWh per jaar. Je mag overigens niet meer zelf opwekken dan je eigen stroomverbruik.

  Omdat wij graag iedereen in Nederland enthousiast willen maken zelf zonnestroom op te wekken, hebben we gekozen een maximum van 10 per adres in te stellen.

  Na 9 jaar kan je je termijn verlengen. Je blijf je de mogelijkheid om je eigen energie op te wekken én weet je waar je energie vandaan komt.

  De zonneparken worden voor een periode van minimaal 15 jaar aangelegd en de economische levensduur van een zonnepaneel ligt ergens tussen de 20 tot 25 jaar.

  Chatten of bellen naar 085-30 32 652 kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Mailen kan altijd!