Blog

Manu Busschots, oprichter van KlimaatGesprekken en initiatiefnemer van de Deep Changemaker circles in gesprek met Bas Wijnen

Dit interview werd afgenomen door Manu Busschots. Hij is oprichter van KlimaatGesprekken en initiatiefnemer van de Deep Changemaker circles. Manu stelt de volgende vraag centraal in een reeks van interviews: hoe laat ik mijn duurzame werk meer impact krijgen?

Zo ging hij ook in gesprek met Bas Wijnen, één van de oprichters van Energiebedrijf Vrijopnaam.

Niet financieel gewin, maar maatschappelijk nut als drijfveer zonneparken

Ze zijn nodig. Zonneparken. Ook als we alle daken vol met zonnepanelen leggen en van de halve Noordzee een windpark maken. Helaas lijkt de ontwikkeling van een zonnepark in Nederland een spel van groot, groter, grootst. Aangejaagd door subsidiëring vanuit het Rijk en projectontwikkelaars die voor maximale winst gaan. Voor een rendement zonder dubbele cijfers komen zij hun bed niet uit. Dit gaat niet goed. Iedereen dient te profiteren. Ook het landschap en de natuur.

Ik wil klant zijn, geen slaper.

Dat je veel geld kunt besparen door over te stappen van energieleverancier is de meeste mensen intussen wel duidelijk. De Volkskrant kopte afgelopen week: “Overstappen is profiteren, niet-overstappers worden slapend arm”. Volgens de ACM is ongeveer 70% van alle Nederlanders de afgelopen jaren tenminste één keer overgestapt. Dat je eigenlijk elk jaar opnieuw over moet stappen om niet te veel te betalen, weten veel mensen niet. En als je het al weet, heb je helemaal geen zin om het elk jaar weer uit te zoeken of vergeet je het gewoon.

Copyright © 2016-2020 vrijopnaam